هدف از این تحقیق بررسی تعهد سازمانی و عوامل موثر برآن با فرمت docx در قالب 37 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی نظری تعهد سازمانی

ابعاد و تعاریف تعهد سازمانی

تعاریفی دیگر از تعهد سازمانی

اهمیت تعهد سازمانی

مدل سه بخشی تعهد سازمانی

عوامل مؤثر بر تعهد سازمانی

ویژگیهای شخصی مؤثر بر تعهد سازمانی

ویژگیهای مرتبط با نقش

ویژگیهای ساختاری

تجربیات كاری

مطالعه آلن و می

خصوصیات شغلی و تعهد سازمانی

دو دیدگاه كلی در مورد تعهد سازمانی

رابطه رفتار ونگرش

تمایز بعد رفتاری و بعد نگرشی

تعهد سازمانی مفهوم یك بعدی یا چند بعدی

الگوهای چند بعدی

مدل اریلی و چتمن

سایر دیدگاه ها درباره تعهد سازمانی

منابع

 

 

 

آلن و مییر ( 1990 ) تعهد مستمر را صورتی از دلبستگی روانی فرد به سازمان می دانند كه از ادراك كارمند از چیزهایی كه در صورت ترك سازمان از دست می دهد، ناشی می شود. در واقع می توان چنین گفت كه تعهد مستمر شامل آگاهی فرد از هزینه های ترك سازمان می باشد. بنابراین در این شكل از تعهد دلیل اصلی ارتباط فرد با سازمان و تصمیم او به باقی ماندن در سازمان یك تلاش برای حفظ مزایای حاصله از ارتباط با سازمان می باشد.

 

 

 

رامزك ( 1990 ) این نوع وابستگی را به عنوان یك نوع معامله می داند. او معتقد است كه كاركنان سرمایه گذاری هایشان را در سازمان بر مبنای آنچه در سازمان گذاشته اند و آنچه با ماندن در سازمان به دست خواهند آورد، محاسبه می كنند. برای مثال یك فرد ممكن است تغییر یك سازمان را به خاطر پول و زمانی كه صرف یك برنامه بازنشستگی كرده است، ترجیح ندهد.

 

 

 

علاوه بر ترس از دست دادن سرمایه گذاری ها، تعهد سازمانی در فرد به خاطر مشاهده یا درك عدم وجود جایگزین های شغلی نیز به وجود می آید. آلن و می یر ( 1990 ) بیان می كنند كه یك چنین تعهدی از جانب فرد نسبت به سازمان بر مبنای ادارك او از موقعیت های استخدامی خارج از سازمان می باشد. در واقع این نوع تعهد زمانی به وجود می آیدكه فرد به این باور می رسد كه توانایی های او قابل عرضه در بازار نیست یا اینكه او فاقد مهارت لازم برای رقابت در زمینه مورد نظر می باشد، اینچنین كارمندی یك نوع احساس وابستگی را نسبت به سازمان فعلی خود خواهد داشت. افرادی كه در محیط هایی كار می كنند كه آموزش ها و مهارت های دریافتی آنها به طور زیادی مخصوص صنعت خاصی می باشد، احتمال زیادی دارد كه دارای این نوع از تعهد سازمانی باشند. در واقع كارمند احساس می كند كه به خاطر هزینه های مالی، اجتماعی، روانشناختی و سایر هزینه های در ارتباط با ترك سازمان مجبور است نسبت به سازمان متعهد باشد. برخلاف تعهد عاطفی كه شامل وابستگی عاطفی می باشد، تعهد مستمر منعكس كننده هزینه های ترك سازمان در مقابل منافع ماندن در آن می باشد .