دانلود پرسشنامه پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی – مالی

پرسشنامه ارزیابی ارتباط سرمایه فکری با عملکرد مالی در بانک

 
 
 
 
 
 
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مدیریت سرمایه فکری با عملکرد مالی در بانک پارسیان می باشد.  برای این منظور بعد از مرور ادبیات تحقیق، 4 فرضیه شامل یک فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی تدوین گردید.برای آزمون فرضیه های  پژوهش  از پرسشنامه ای که میان جامعه آماری توزیع شده، استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را تمام کارکنان و مدیران  بانک پارسیان شعبه غرب تهران که تعداد آن 472نفر  تشکیل می دهند که از این تعداد به عنوان نمونه 450 نفر انتخاب شده اند. در این پژوهش  از روش  تصادفی  خوشه ای  استفاده شده است. 
 
در این پژوهش از تکنیک های آمار توصیفی برای  بررسی و تجزیه و تحلیل متغییرهای جمعیت شناختی  و ازآزمون کلموگروف-اسمیرنف نرمال و غیر نرمال بودن  متغیرها استفاده شده است هم چنین از آزمون همبستگی اسپیرمن و نیز تحلیل رگرسیون چندگانه برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها استفاده گردید نتایج نشان می دهد که میزان همبستگی بین سرمایه فکری و عملکرد مالی با مدیریت دانش 0.557 و این میزان هم بستگی در سطح بالایی است. 
 
هم چنین ضریب میزان تغییرات بیانگر این است که 31 درصد از تغییرات متغییر وابسته عملکرد مالی توسط متغیر مستقل سرمایه فکری پوشش داده میشود و میزان بتای به دست آمده در رگرسیون برای متغییر سرمایه انسانی 0.448و  برای سرمایه ساختاری 0.227- و برای سرمایه مشتری 0.556 است و بجز سرمایه ساختاری بقیه فرضیه ها از آنجاییکه سطح معنا داری آنها کمتر از 0.05 معنی داری می باشد.با توجه به آزمون F فیشر به جز سرمایه ساختاری نسبت بقیه متغیر ها با عملکرد مالی رابطه خطی وجود دارد زیرا سطح معنا داری آنها کمتر از 5 درصد می باشد.
 
 
 
کلید واژه:
سرمایه فکری
عملکرد مالی
سرمایه انسانی
سرمایه ساختاری
سرمایه مشتری
مدیریت دانش
 
 
 
 

) روش و ابزار گرد آوری اطلاعات :

در تحقیق حاضر برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای وپرسشنامه ای استفاده می شود و برای بررسی عملکرد مالی  از  داده های مالی بانک استفاده می گردد..

3-5-1)ساختار پرسشنامه مدیریت سرمایه فکری

در این جا مدیریت سرمایه فکری از پرسشنامه طراحی شده توسط بونتیس(1998) استفاده شده است. این پرسشنامه در پژوهش های متعددی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته است و مدیریت سرمایه فکری دارای سه بعد سرمایه ساختاری، سرمایه انسانی و سرمایه ارتباطی(مشتری) می باشد.

جدول زیر گویه های مربوط به مولفه های مدیریت سرمایه فکری را نشان میدهد.

 

مولفه های مدریت سرمایه فکری

گویه ها

مجموع گویه ها

سرمایه انسانی

16-24-25-26-28-29-32-33-37-38

10

سرمایه ساختاری

19-22-34-35-36-39

6

سرمایه مشتری

21-23-27-30-31-40

6

 

جدول (3-1) سوال های مربوط به مولفه های مدیریت سرمایه فکری

 

3-5-2)ساختار پرسشنامه عملکرد مالی

برای سنجش عملکرد مالی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. این پرسشنامه بر مبنای شاخص (ROA) جمع آوری شده توسط محقق و اعمال نظرات استاد راهنما و مشاور طراحی شده است.

این پرسشنامه شامل 18 گویه می باشد. در طراحی این پرسشنامه تلاش بر این بوده است که سوال های ساده و قابل فهم برای تمامی کارمندان و نیز پوشش دهنده مولفه های مورد نظر برای عملکرد مالی می باشد.

 

مولفه های عملکرد مالی

گویه ها

مجموع گویه ها

سودآوری(ROA)

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-17-18-20

18

 

جدول (3-2) سوال های مربوط به مولفه های عملکرد مالی

لازم به ذکر است در طراحی این پرسشنامه از "طیف لیکرت" استفاده شده است. طیف لیکرت یک مقیاس فاصله ای است که از تعدادی عبارت و گزینه های جواب تشکیل شده است، لذا مقیاس لیکرت یک مقیاس مرکب است. گزینه های جواب در این مقیاس، معمولا نشان گر میزان موافقت یا مخالفت پاسخ گو بودن به یک موضوع یا مفهوم معین می باشد.

3-6)روایی و پایایی پرسشنامه

روایی پرسشنامه یک آزمون خوب باید از تعدادی ویژگی مطلوب مانند عینیت، سهولت اجرا، عملی بودن، سهولت تعبیر و تفسیر، روایایی و پایایی برخوردار باشد. مهم ترین موارد ذکر شده در این ویژگی ها، روایی و پایایی است

تعریف روایی: روایی آزمون عبارت است از توانایی ابزار مورد نظر در اندازه گیری صفتی  که آزمون برای اندازه گیری آن ساخته شده است و شامل روایی صوری، روایی پیش بینی، روایی محتوا و … می باشد. (مومنی,1389)

تعریف پایایی: پایایی یک وسیله اندازه گیری عمدتا به دقت نتایج حاصل از آن اشاره می کند. پایایی به دقت، اعتماد پذیری، ثبات، یا تکرار پذیری نتایج آزمون اشاره می کند. (مومنی,1389)

رابطه روایی و پایایی: رابطه روایی و پایایی از این قرار است که یک آزمون باید پایا باشد تا بتواند روا باشد. اگر آزمونی در هر بار اجرا روی تعدادی نمونه، نتایج مختلفی به دست بدهد، آن آزمون یک آزمون پایا نخواهد بود و در واقع هیچ چیز را بدرستی اندازه گیری نخواهد گرفت و اگر یک آزمون چیزی را بدرستی اندازه گیری نکند هیچ اطلاعات مفیدی به ما نخواهد داد. (مومنی,1389)

1-6-3) روایی تحقیق:

در این تحقیق پرسشنامه های اولیه بین گروهی از متخصصین و خبرگان  توزیع شده و نظر خواهی شده است سپس توسط محقق  ، پیشنهادات مورد نظر متخصصین و خبرگان را اعمال گردید.

3-6-2)پایایی تحقیق:

پایایی یكی از ویژگی های فنی ابزار اندازه گیری است كه نشان می دهد ابزار اندازه گیری در شرایط یكسان تا چه میزان نتایج یكسانی را بدست می دهد . دامنه ضریب قابلیت اعتماد از صفر(عدم وجود رابطه ) تا مثبت یك (وجود رابطه كامل ) می باشد . ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است كه تا چه حد ابزار اندازه گیری با ثبات است . برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد روش های مختلفی وجود دارد . یكـی از مـعروف ترین این روش ها ، روش آلفای كرونباخ  می باشد.در روش آلفـای کرونـباخ با توجه به جـدول (2-3)پرسشنامه هایی دارای پایایی هستند که ضریب آنها بیشتر از 0.7 باشد و با توجه به اینکه دادهای پرسشنامه در spss عدد 0.887 می باشد لذا این آزمون دارای پایایی است.

 


جـدول (3-3) تفسیر ضریب آلفای کرونباخ

پایایی تحقیق

آلفای کرونباخ

تعداد

.885

40

 


جدول (3-4)میزان آلفای کرونباخ برای داده ها

 

جدول (3-3)میزان آلفای کرونباخ برای کلیه داده ها که به عبارتی میزان پایایی عوامل سرمایه فکری و عملکرد مالی است زیرا تعداد سوالات سرمایه فکری مجموع عوامل آن است یعنی10+6+6 و تعداد سوالات عملکرد مالی 18 است که در مجموع همان 40 سوال پرسشنامه می باشد حال به تفکیک هر کدام از این مولفه ها را می توان با عملکرد مالی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، که مقدار ضریب آلفای کرونباخ برای این تحقیق مقدار قابل قبول 0.885 میباشد.بنابراین فرضیه پایایی تحقیق اثبات میگردد.

تعداد سوالات رابطه سرمایه انسانی و عملکرد مالی دارای 28 سوال است که دارای پایایی 0.882 است که میزان پایایی آن در سطح بسیار بالایی است

تعداد سوالات رابطه سرمایه ساختاری و عملکرد مالی دارای 24 سوال است که دارای پایایی 0.779 است که میزان پایایی آن در سطح قابل قبولی است

تعداد سوالات رابطه سرمایه مشتری و عملکرد مالی دارای 28 سوال است که دارای پایایی 0.887 است که میزان پایایی آن در سطح بسیار بالایی است

 

بررسی پایایی

تعداد سوالات

ضریب آلفای کرونباخ

نتیجه

پایایی عوامل سرمایه فکری و عملکرد مالی

40

.885

قبول

سرمایه انسانی و عملکرد مالی

28

.882

قبول

سرمایه ساختاری و عملکرد مالی

24

.779

قبول

سرمایه مشتری و عملکرد مالی

24

.887

قبول

پایایی عوامل سرمایه فکری

22

0.879

قبول

سرمایه انسانی

10

0.764

قبول

سرمایه ساختاری

6

0.793

قبول

سرمایه مشتری

6

0.782

قبول

 

جدول(3-5) نتیجه آزمون آلفای کرونباخ برای تمامی عوامل به صورت جداگانه