دانلود پرسشنامه رشته مدیریت

پرسشنامه بررسی مدیریت آموزشی در مدارس شاهد شهر تهران

 
 
 
 
«روایی» و «اعتبار» پرسشنامه 
بطور كلی، روایی یك آزمون، بستگی به این دارد كه تا چه میزان، آنچه را كه مدعی اندازه‌گیری آن است، اندازه می‌گیرد. روایی، انواع گوناگون دارد كه در این تحقیق، «روایی محتوا» مدنظر می‌باشد. ملاك ارزیابی محتوا، قضاوت گروهی از متخصصان هر یك از رشته‌هاست كه در مورد دقت و صحت آن داوری كنند. (بست، 1370، ص262) منظور از اعتبار، ثبات و پایایی اندازه‌گیری در زمانهای مختلف است. بدین معنی كه نمره‌های آزمون‌های معتبر، صرفنظر از آنچه كه اندازه می‌گیرند، با تكرار آزمایش در دفعات مختلف با هم قابل مقایسه‌اند. بنابراین اگر یك آزمون در دفعات مختلف تكرار شود نتیجه یكسان خواهد بود، جهت اندازه‌گیری اعتبار یك آزمون از آزمون تحلیل كرنباخ استفاده می‌شود. روایی پرسشنامه سبك رهبری توسط چندین تن از اساتید و كارشناسان تأیید گردیده است و جهت اندازه‌گیری پایایی این پرسشنامه اقدام به اجرای مقدماتی پرسشنامه در بین 30 نفر از افراد جامعه آماری گردید. نتیجه حاصل شده توسط برنامه نرم‌افزاری spss كه الفای كرنباخ را 82/0 نشان می‌دهد پایایی پرسشنامه را كاملاً تأیید می‌كند. (8203/0=Alpha) 
 
در مورد پرسشنامه دوم كه میزان رضایت شغلی را از كار خود مورد بررسی قرار می‌دهد از پرسشنامه استاندارد شده مینه‌سوتا كه از اعتبار و روایی بالایی برخوردار است استفاده گردیده است. «رابرت گاین»  استاد روانشناسی دانشگاه ایالتی با ولینگ گرین در اوهایو، ضمن ارزشیابی این پرسشنامه، اظهار می‌دارد: در این پرسشنامه، احتمالاً به دلیل اینكه موضوعات مطرح شده در یك مقیاس، از نظر معنی خیلی به هم نزدیكند، ثبات درونی، بطور كلی بالاست، در مورد پایداری، شواهد كمتری وجود دارد. با این حال، گزارشاتی كه تاكنون رسیده، پیشنهاد می‌كند كه امكان ندارد پاسخ افراد، سریعتر از میزان رضایتی كه منعكس می‌كنند، تغییر كند. 
 
شاهد دیگر بر روایی و اعتبار پرسشنامه رضایت شغلی مینه‌سوتا (MSQ) اظهارات، «آرنولد و فلدمن»  در این زمینه است. بنا به اظهار آنان یكی از عللی كه باعث شده پرسشنامة رضایت شغلی مینه‌سوتا مهم تلقی شود، روایی و اعتبار آن است. آرنولد و فلدمن عقیده دارند كه این ابزارها همان چیزی را می‌سنجند كه قصد سنجش آنرا دارند. از طرفی عناصر این پرسشنامه قویاً به یكدیگر ارتباط داشته و از لحاظ روایی مقدم بر سایر ابزارهای سنجش شغل است. از نظر اعتبار، این ابزار نشان داده است كه نتایج نامتناقض و با ثباتی ارائه می‌كند. (آرنولد، 1986، ص87)
این پرسشنامه در ایران نیز توسط پژوهشگران در تحقیقات مختلف سازمانی و به خصوص در پایان‌نامه‌های تحصلیی دانشگاهی مورد استفاده قرار گرفته و روایی و اعتبار آن مورد تأیید می‌باشد.